Crypto P2P Exchange LocalBitcoins: We hebben geen plannen om Venezuela te verlaten.

September 20, 2020 Aus Von admin

Peer-to-peer (P2P) crypto marktplaats LocalBitcoins zei dat het „geen plannen“ heeft om Venezuela te verlaten – ondanks de door de Amerikaanse schatkist goedgekeurde sancties die al een van zijn rivalen hebben gedwongen om zijn activiteiten in de Zuid-Amerikaanse natie te sluiten.

Zoals eerder gemeld, heeft het Office of Foreign Assets Control (OFAC), de financiële inlichtingen- en handhavingsinstantie van het ministerie van Financiën, een nieuwe reeks sancties opgelegd aan bedrijven die zaken doen met Venezuela en het Nicolás Maduro-regime.

De Paxful uitwisseling noemde „regelgeving en sancties in verband met de OFAC“ als redenen om de winkel in Venezuela te sluiten.

Echter, een Local Bitcoin Loophole woordvoerder vertelde Cryptonews.com,

„De huidige OFAC-sancties zijn niet gericht tegen de burgers van Venezuela. De sancties zijn gericht tegen de Venezolaanse regering en tegen personen en instellingen die banden hebben met de regering. LocalBitcoins levert een zeer belangrijke dienst voor de burgers van Venezuela en we hebben op dit moment geen plannen om de markt te verlaten“.

Het in Helsinki, Finland, gevestigde bedrijf heeft succes geboekt in Venezuela, waarbij de bolivar handel record-hoge niveaus heeft bereikt in 2020, per Muntendans data, met hoge, stabiele bitcoin handelsvolumes ook geregistreerd.

De inflatie blijft in Venezuela, evenals elders in de regio, in een spiraal terechtkomen, waarbij Venezuela, Peru, Columbia, Argentinië, Mexico en Chili in de eerste maanden van dit jaar slechts 20% van het totale wereldvolume van LocalBitcoin voor hun rekening namen.

De relatie van Washington met het Maduro-regime blijft verslechteren, waarbij de VN de Venezolaanse leider en zijn cohorten volgens de New York Times beschuldigen van misdaden tegen de menselijkheid.