Tesla Foils Ransomware Attack etter at ansatte avviser Bitcoin bestikkelse verdt $ 1 million

September 1, 2020 Aus Von admin

Teslas Elon Musk har sagt at selskapet nylig forkastet forsøk på å infisere datanettverket med skadelig programvare, etter at en ansatt samarbeidet med FBI i en etterforskning. Den ondsinnede programvaren ville skape en mulighet for kriminelle til å presse penger fra Tesla.

Musks avsløring kommer etter at det amerikanske justisdepartementet (DoJ) hadde anklaget en russisk statsborger, Egor Igorevich Kriuchkov, 27. Selv om den amerikanske regjeringen ikke navngir det målrettede selskapet i de forseglede rettsdokumentene , bekrefter Musk i en tweet at Tesla var det tiltenkte offeret for det utbruddte angrepet.

I følge rettsopptegnelser startet en etterforskning av den påståtte konspirasjonen etter at en ikke navngitt Tesla-ansatt informerte selskapet om en tilnærming fra Kriuchkov

Den tiltalte ba angivelig den ansatte om å delta i et „spesialprosjekt“, og i bytte ville den ansatte få $ 1 million dollar i bitcoins som betaling.

Til gjengjeld vil den “henrettede skadelige programvaren gi kriminelle tilgang til Teslas data. Når dataene er tilgjengelige, vil de kriminelle da „true med å avsløre disse dataene på nettet“ med mindre Tesla tiltrådte deres løsepenger. Kriuchkov og hans medsammensatte forventet å få 4 millioner dollar fra den sammensatte konspirasjonen.

I mellomtiden, etter å ha blitt informert om konspirasjonen av Tesla, startet FBI en stikkaksjon for å fange Kriuchkov og hans medskyldige. I en sak fylt med spionasjeovertoner blir den ikke navngitte ansatte bedt om å fortsette å jobbe med Kruichkov og hans medsammensvorne, mens politimyndighetene bygde anklager.

17. august møtte den ansatte Kriuchkov og en uidentifisert medskyldig. De to informerte Tesla-ansatte om visse grep som måtte tas for å sikre en vellykket distribusjon av skadelig programvare

“Kriuchkov og medsammensvorne rådet den ansatte til at datamaskinen som ble brukt til å motta malwareoverføring, skulle fortsette å gå i seks til åtte timer. Den uidentifiserte medsammensvorne uttalte at når gruppen mottok tilgang til dataene fra Victim Company A (Tesla), ville de utføre et simulert eksternt angrep fra selskapet, ”heter det i rettsjournalen.

Etter å ha hjulpet den ansatte til å laste ned Tor Browser Kriuchkov, „rådet den ansatte å sette opp en bitcoin-lommebok“ ved hjelp av samme nettleser. I henhold til avtalen ville den ansatte bare motta sine bitcoins når oppgaven var fullført.

FBI-stingoperasjonen startet en gang i slutten av juli og ser ut til å ha avsluttet 22. august.

I mellomtiden viser rettsopptegnelser at anklagene om „konspirasjon med vilje forårsake skade på en beskyttet datamaskin“ er foretrukket mot Kriuchkov alene. FBI spesialagent, Micheal J Hughes, er klageren.